Friday, 9 February 2018

Learn and accept

It had been long time I did not open this blog bcoz of busy focus with my studies. Alhamdulillah now I already have finisihed my studies in this semester, so now I have time active back my blog.

Sooo...what topics can I share hmmm.... Ha!! I know, what I want share is about try to learn and accept. I accept that maybe I and him not totally can be together. Yaa, maybe sometimes I remembered him what can I do is just smile and ask myself that it just came for a second after that its gone. Did you think its gone? Hahaha actually its not fully gone but slowly gone with way I do some activities make I not just sit alone and think ams then cry. It just make me sick and Im already tired so I decide to be more strong.

You want know funny things, after all along time in one 1 night that I dream about him. Next day I woke up and laugh bcoz for me its so funny why must I dream about him maybe its just dream  so I shuh2 all that things and continue with do other things.

Now I have a friend with someone and ask me to be more than a friend. So I tell him that for now I dont want open and give my heart to anybody and not waiting for me bcoz if you waiting it will make you be hurt. Waiting is someone is really hurt if that not get what you want.

Mama have said to me try to open my heart and try to accept people who loves us and do not let your heart being stone. Hmmm what mama have  said it might be right so what can I do is just follow the flow that Allah gives if my heart open to someone its open . So what I want do now is enjoy for myself.

Okay... so that its all  about  my nonsense story daaa.. Hahaha I hope if anyone who read this will enjoy. Byeee mmmuuuaahhhh

Ps:  mama say to me do not show my serious face bcoz that will no one with you. Its that my face look serious hahaha.

Saturday, 24 December 2016

maaf

Terima kasih kau pernah buat aku ketawa, kau pernah dengar masalah aku. Bohongla aku tak rindu benda tu semua kan. Kiranya kau dah terus terang  tu buat aku dah tahu apa perasaan kau. So bolehla aku stopkan  perasaan aku kat kau yang aku simpan 5 tahun ni. Takpe aku tak marah pun kan kau , aku okay je tapi aku nak mntak maaf la  mungkin aku nak hilangkan perasaan ni agak lama dan aku mntak maaf sebab ada simpan perasaan dekat aku dan aku harap kau tak marah dekat aku . Aku mintak maaf sekali lagi. Bye.

Pst... sedap kau nyanyi lagu harus aku. ^_^

Thursday, 3 November 2016

Tak perlukan

Now I know that you ws me because of my mama. I was totaly shock . Mama not tell me but i know with my own. Aku pun tak beharap yang kau ws aku .aku sedar diri aku siapa. cuma aku harap ianya tak perlu sebab ianya buat lagi aku berharap dengan kau. Aku penat sebenarnya sebab my parents and my little brothers selalu kenakan aku  tapi aku tahan walaupun sebenarnya rasa nak nangis walaupun aku dah suruh dorang semua berhenti tapi adik lelaki masih lagi  kacau aku. Dan aku tak harap kau tak perlu untuk ws aku atau whatever disebabkan permintaan dari mama. Aku tak perlu kan dengan cara itu aku boleh mula lupakan kau secara perlahan lahan . Masa kau ws aku secara tiba tiba aku memang terkejut  sebab secara tiba2.  Aku tak tahu apa yang kau dan mama ws kan  tapi aku tak berharap dan buat aku lagi sedih.

But I hope we will be always be friend ^_^

Wednesday, 28 September 2016

hmmm

Hmmm hai ...  hari ni mcm sedih sikit entahla aku pun tak tahu dengan diri aku ni. Sedih semacam nak kata move on dah mcm nak move on tapi stil tak boleh jugak. Macam ada org kata dengan org lain aku boleh tipu, sorok tapi aku tak boleh  tipu diri sendiri.

Mama papa still sakat aku dengan dia and aku tak nak diorang terlalu berharap. Bila seluruh family selalu sakat aku  sebenarnya  buat aku betul nak nangis tapi aku tahan.  

Aku pun tak tau nak cakap apa and buat apa dah . Aku hanya mampu berdoa dan terus berdoa.  

P/s :  aku harap kau dapat baca ni semua and i hope u dont hate me .

Sunday, 14 August 2016

Happy..

Hari jumaat haritu aku ada  ws dia , sebab kawan aku dia punya kawan pun ada sama Uni. dengan dia . I was shocked first , apa lagi aku terus la tnya dia then dia balas ws aku dia tanya aku siapa nama that girl last last aku tanya kawan aku balik . Rupa-rupanya dia part 2 last aku kata kat dia abaikan and siap bagitau lagi jangan cari abaikan. Hahaha lawak je time tu.
 
 Lepas tu aku bagitau dia yang lagu dia nyanyi tu dah hilang warghhh nangis aku waktu tu. Pastu dia kata ala takpe nanti dia nyanyikan balik hahaha aku apa lagi dengan rasa teruja suruh dia nyanyi lagu tu sampai habis . Happy je rasa  tapi sampai sekarang tertunggu- tunggu . Maybe dia busy kot so takpelah i will wait heehehe. 

So okay la i want to continue with my insurance subject . The killer subject . I really scare now and i hope in final i will pass my insurance subject. Amin... 

Ps: Oh yaaaa.... aku ada buat video  saja je kan . Aku bagi dekat my bestfriend  so my bestfriend suruh bagi kat dia oh no.. tak brani . Aku takde kekuatan lagi. Bye....

Sunday, 29 May 2016

happy sangat

Happy rasanya dapat keluar dengan dia  ngan kawan baik aku .. hahahaha rasa bahagia jugaklah walaupun dalam hati rasa degupan tu. Kalau boleh time tu jugak nak luah kan rasa yang ada dekat dalam hati ni tapi macam sesuatu yg menghalang aku.

Tapi sedih la jugak aku ada  bagi gmbar masa kami keluar tapi dia tak bluethick .
biarlah kita ni siapa nak menghalang .

Wednesday, 25 May 2016

bla.. bla.. bla.. merepek saja

Hari ni happy sangat sebab aku ngan dia tegur harini. Selama ni nak tegur kalau terjumpa dia tapi sejak papa mama  sakat aku terus aku diam sebab malu kut. Angan2 dalam mimpi jelah boleh.

Actua─║ly  i have a lot ofmemory with him but i can't explain because it soo many to  describe. Hahaha so funny 

Hai entahlah ni benda semua boleh angan2 mat jenin je la .  Tapi perasaan aku ni masih lagi T A K U T . Haish... entahlah sebab aku ni bukan macam kakak alu orang lain yg mudah nak luah . Sebab aku takut daripada dia berkawan dan tegur terus tak sebab karang jadi tak tegur diam je .. loss contact 
i dont want.. 

P/s : no comment